Survival Kanotocht

Zweden Värmland
v.a. € 795,00 Wat is inbegrepen?

Een Survival Kanotocht dwars door de Zweedse Wildernis

Wij nemen jou mee op een geweldige Kanotocht door het prachtige Zweden! Kanoën is een unieke en subtiele manier van natuurbeleving omdat je je praktisch geruisloos over het water kunt voortbewegen. In deze 7-daagse Kanotocht laten wij jou een prachtig stukje natuur van Zweden zien. Van prachtige meren en eilanden met unieke uitzichten. Tijdens de voorjaars editie komt alles tot leven, de Visarenden en de Kraanvogels zijn weer terug en de pollen vliegen door de lucht en de Reeën en Elanden zijn weer volop actief. Maar in de herfst zien we de bladeren letterlijk verkleuren en aan alles merk je dat de winter voor de deur staat. De vogels zijn vertrokken, de eekhoorns slaan hun wintervoorraden op en de Elanden zitten in hun bronsttijd. Beide seizoenen zijn geweldig en uniek in zijn soort. Tijdens deze Kano Surival Trektocht, een kanotocht door de prachtige natuur, leren we je de basics over Survival en het verplaatsen per Canadeze kano. Het maken van een slaapplek of een kampvuurtje in de buitenlucht, hoe doe je dat nu eigenlijk? Wij gaan het je leren, maar laten het je vooral ook zelf ervaren.

Tijdens deze kanotocht wordt je begeleid door 2 ervaren WGA wildernisgidsen. Naast kennis over het Kanoën, Survivallen en Bushcraften beschikken zij ook over de nodige kennis over de natuur in de Noordelijke Wildernis. Misschien kom je wel een Eland of een Lynx tegen? Het zou zomaar kunnen in deze week!

Deze Kanotocht is er in 2 edities, een voorjaarseditie en een najaarseditie.

Survival Kanotocht foto 1

Wat gaan we doen?

Tijdens deze Kanotocht verplaatsen we ons per Canadeze Kano. De waterdichte duffle, die onderdeel uitmaakt van ons Surviking Uitrustingspakket, kan in de kano dus die zullen we niet vaak hoeven dragen. We overnachten buiten in de natuur onder een tarp, in een lichtgewicht trekkerstentent of in een DANO shelter. We komen geen bevoorradingspunt tegen dus dienen daarom alles zelf mee te nemen. Water is er in de natuur meer dan genoeg te vinden. De totale afstand van de kanotocht in deze week is afhankelijk van het weer en de groep en zal tussen de ca. 60 - 135km zijn. We starten de week met een Outdoor Cooking, waarbij we boven het vuur in een dutch oven wat lekkers maken. Aan het eind van deze week komen we even tot rust in een Hotel in het dichtbij gelegen stadje Årjäng en eten we een lekkere pizza.

Survival Kanotocht foto 2

Wat komt er zoal aan bod?

 • Meerdaagse Kanotocht
 • Kanotechnieken
 • Reddingstechnieken
 • Oriënteren en navigeren
 • Bivakdiscipline
 • Shelter & vuur maken
 • Outdoor cooking
 • Flora en Fauna determinatie
 • en volop genieten van de Zweedse natuur!

Wanneer staat deze reis gepland?

30-9-2023 t/m 7-10-2023
Herfst
Vol

27-4-2024 t/m 4-5-2024
€ 795,00
Lente
Nog 10 van de 10 plekken beschikbaar

4-5-2024 t/m 11-5-2024
€ 795,00
Lente
Nog 8 van de 10 plekken beschikbaar

14-9-2024 t/m 21-9-2024
Herfst
Vol

14-9-2024 t/m 21-9-2024
€ 895,00
Herfst
Nog 3 van de 10 plekken beschikbaar

Staat er geen reis tussen voor de datum dat jij graag weg zou willen?
Bekijk onze kalender met alle geplande reizen

Garantie

Dit aanbod valt onder de garantie van STO Garant. U kunt de voorwaarden van deze garantieregeling vinden op de website van STO Garant (www.sto-garant.nl/downloads). 

Garantie

Trees for All

Met jouw boeking doneer je 2 bomen op projecten van Trees for All in Nederland en het Buitenland.

Garantie

Waar vindt de reis plaats?

Zweden
Värmland

Hoe zwaar is deze reis?

Mentale fitheid

Fysieke fitheid

Survival Kanotocht foto 2

Onze Survikings voor deze reis

Welke guides worden ingepland op deze reis

Foto's van eerdere reizen

Survival Kanotocht

Wat zit er bij deze reis inbegrepen?

 • Professionele begeleiding (WGA guides)
 • Voedselpakket
 • Outdoor cooking
 • Informatieavond
 • Informatie fysieke voorbereiding
 • Transfers
 • 1 overnachting basecamp (tent)
 • 1 overnachting in een hotel
 • Materiaal om te koken
 • Foto’s en video van de tocht
 • Live tracking voor thuisblijvers
 • Canadese kano inclusief toebehoren
 • Reisgarantie via het STO garant.
 • Surviking Whatsappgroep
 • Surviking Dropbox
 • 2 bomen planten bij Trees for All
Survival Kanotocht

Wat zit er in het Survival Uitrusting Pakket?

De kosten voor dit pakket in bruikleen zijn € 125,00
(wordt apart gefactureerd voor vertrek)

Wat vinden onze klanten van onze reizen?

 

Veel gestelde vragen over deze reis

De reis ernaartoe is goed zelf te organiseren en je bent dan ook zelf verantwoordelijk voor de heen- en terugreis.

Je kunt met de auto reizen via Denemarken naar Zweden. De afstand is ca. 1300km. De keuze voor een veerdienst ligt voor de hand. Voor deze reis zijn de volgende veerdiensten aan te raden: 

Kiel (D) <==> Göteborg (S) - Stena Line

Travemünde (D) <==> Malmö (S) - Finnlines

Rosstock (D) <==> Trelleborg (S) - TT Line

Uiteraard is vliegen ook een optie in combinatie met het OV. Voor deze reis is het het handigst als je vliegt op Oslo Gardermoen Airport en het OV neemt naar Årjäng, Hier wordt je opgepikt met de Surviking 4x4 Van. Zorg dat je op Zaterdag in de namiddag aankomt in Årjäng. De week erop, op Zaterdag kun je na het ontbijt het hotel verlaten en naar het busstation lopen tegenover het hotel.

De betaling van deze reis loopt via STO-garant. Ons platform is middels een API-koppeling verbonden met STO-Garant. Je ontvangt na het boeken een uitnodiging tot het accepteren van de transactie en vervolgens een uitnodiging toe (aan)betaling, 30% van de reissom. Het resterende bedrag, 70% van de reissom, betaal je ca. 4 weken voor aanvang van de reis. Je ontvangt dan opnieuw een mail vanuit STO-garant met een uitnodiging tot betaling.

Surviking is gespecialiseerd in het verhuren van de juiste materialen voor al onze avonturen en die van anderen. Voor deze reis hebben we een uitrustingspakket samengesteld die past bij deze reis met de juiste materialen. Je kunt bij de Surviking Pro Shop ook alle items los huren en/of kopen. Wij helpen je graag bij het maken van de voor jouw juiste keuze. Je kunt altijd gratis een 1 op 1 afspraak maken in onze Pro Shop of even contact met ons opnemen.

https://www.surviking.nl/pro/verhuur

Kano ervaring is in principe niet nodig, dat ga je opdoen tijdens deze reis. Zorg wel dat je voldoende fit bent en je spieren en pezen getraind zijn aan de fysieke belasting mn. in de armen, schouders en rug. Na het boeken ontvang je van ons een fysiek voorbereidingsblad met handvatten over hoe je fysiek voor te bereiden.

Fitheid is belangrijk, maar dat is eigenlijk voor alles zo. Om deze reis prima aan te kunnen is het belangrijk dat jouw fysieke- maar ook jouw mentale weerbaarheid op voldoende niveau is. Het kan bijv. slecht weer zijn en oncomfortabelheden vragen om mentale weerbaarheid. Bij het boeken ontvang je van ons een fysiek voorbereidingsblad met handvatten over hoe je fysiek voor te bereiden. Ook werken wij samen met Rayu om deelnemers klaar te stomen, fysiek en mentaal voor dit soort reizen. 

Twijfel je over je eigen fitheid? Neem dan even contact met ons op.

Surviking kan je helpen en adviseren in de fysieke en mentale voorbereiding van deze reis. We kunnen tevens de hulp van Rayu inroepen. Zij is gespecialiseerd om mensen d.m.v. 1 op 1 persoonlijke begeleiding fysiek en mentaal voor te bereiden op de reizen van Surviking.

Leeftijd vinden wij niet zo heel belangrijk, wel is het zo dat een deelnemer in principe minimaal 18 jaar moet zijn voor onze reizen. Bij jonger is het altijd onder supervisie van een volwassene. Zorg dat je voldoende fit bent, dat is vaak belangrijker dan enkel en alleen de leeftijd opzicht. Er gaan mensen mee van 18 t/m 65 jaar oud.

Bij het boeken van de reis kun je je medische relevante zaken meegeven. Allergiëen zijn daar een voorbeeld van. We zullen dan met het samenstellen van het voedselpakket rekening houden met jouw allergiëen. Bij twijfel over hoe te handelen, nemen we voor de zekerheid even contact met je op. Onze voedselpakketten zijn van Adventure Food en middels de bijbehorende allergiekaart, kunnen we de juiste maaltijden voor je kiezen. Daarnaast kunnen we ook kiezen voor een ander merk, met andere ingrediënten.

Zeker, dat vinden we zelfs erg leuk! Neem even contact op via ons contact formulier of onze whatsapp button om een afspraak met ons te maken. Je bent van harte welkom!

https://www.surviking.nl/contact/contactgegevens

Het gebeurt niet vaak dat we niet voldoende deelnemers hebben voor een reis, maar mocht het onverhoopt toch zo zijn, dan annuleren we de reis en krijg je de (aan)betaling volledig teruggestort vanuit STO-Garant. Ook ontvang je dan een formele annulering vanuit Surviking. We zullen ons best doen om de reis doorgang te laten vinden en in het geval van een annulering dit ca. 4-6 weken van te voren te laten weten.