Sneeuwschoenwandelen in Noorwegen

Surviking is gespecialiseerd in het Sneeuwschoenwandelen in Noorwegen. Sneeuwschoenwandelen is een vorm van wintersport die enorm in opkomst is. Waar het vroeger alleen om alpineskiën, snowboarden en langlaufen draaide zie je nu dat ook in de populaire wintersportgebieden sneeuwschoenwandelen een populaire activiteit is geworden. Sneeuwschoenwandelen in Noorwegen is de ultieme Winter belevenis waarbij je in een winter wonderland waant en mede door de Sneeuwschoenen overal kunt komen. Ga mee sneeuwschoenwandelen met Surviking in Noorwegen!

Wij organiseren de mooiste meerdaagse Sneeuwschoen Trektochten Expedities in Noorwegen!

 • Scandinavië specialisten
 • Optimale Natuurbeleving
 • Avontuurlijke reizen door Wildernisgebieden
 • Geaccrediteerde gidsen
 • De beste materialen uit de Surviking Pro Shop

Beoordeeld met een 5/5

op basis van 85+ reviews op Google.

 • Ervaren team met professionals (WGA-, IPGA-, & IML Guides)
 • Onafhankelijke beoordelingen
 • Optimale beleving
 • Unieke Experience
 • Maatwerk reizen

Wat zeggen onze klanten?

Roderick

In maart 2022 mee geweest met de wintertocht in Noorwegen. En dan niet de editie met de overnachtingen in een hut, maar met je eigen tent en slaapzak in je rugzak. Ja, het was wel eens koud en ja, 's nachts wakker worden en dan je adem als condens weer in je gezicht terugkrijgen van je tentdoek. Maar wat een belevenis; van een top ontvangst op de startplek om alle deelnemers te leren kennen van die week, tot onderweg uitleg over kaartlezen, sporen herkennen in de sneeuw, de fases van een kampvuur maken met een paar vonken (geen aansteker!!!) tot de heldere nachten met meer dan 70 kilometer zicht en heldere nachten. Dank je wel team Surviking!

Kevin

Afgelopen februari meegeweest met huttentocht op sneeuwschoenen. In één woord: Fantastisch! Meerdaagse tocht op zo'n twee uurtjes van Oslo in een prachtig gebied. Goede professionele begeleiding vanuit Surviking en gidsen hadden nog een beetje humor ook ;-) De tocht biedt op verschillende conditieniveau's voldoende uitdaging (enige basisconditie wel vereist). Programma is gevarieerd waardoor iedere dag weer een andere beleving was!

Ian

Fantastische Winter Survival gehad met Surviking. Communicatie vooraf was top, goede tips ter voorbereiding en de begeleiding tijdens de tocht was perfect. Absoluut een aanrader voor iedereen die écht op avontuur wil gaan!
 

Berber

Onwijs genoten van de huttentocht op sneeuwschoenen in Noorwegen. De reis omvatte alle elementen: fijne begeleiding, interessante weetjes, fysieke uitdaging en werkelijk adembenemende omgevingen en uitzichten. Zonder twijfel zou ik nog een keer een reis bij Surviking boeken. Dank!

Anja

Een onvergetelijke ervaring, sneeuwschoen tocht in Noorwegen van hut naar hut. Adembenemende uitzichten, back to basic, fysieke uitdaging, mentaal sterker. Goed georganiseerd en professionele gidsen. Super genoten en zal voor andere uitdagingen zeker weer voor deze organisatie kiezen.

Patrick

Supergave ervaring om op sneeuwschoenen 5 dagen door Artic gebied van hut naar hut te bewegen. Echt een hele mooie belevenis waar ik nog lang van zal nagenieten! Topreis!

Sneeuwschoenwandelen in Noorwegen Guide - Surviking

Sneeuwschoenwandelen in Noorwegen onder begeleiding van professionals

Onder leiding van de professionals van Surviking zorgen we voor de ultieme winterbeleving op sneeuwschoenen. De mooiste routes en plekken zijn met zorg uitgezocht om jou een onvergetelijke reis te bieden in de ongerepte natuur van Noorwegen.

Ga mee sneeuwschoenwandelen in Noorwegen en laat je betoveren door het magische Winterse landschap. Winterkamperen in de sneeuw bij temperaturen ver onder 0 of sneeuwschoenwandelen van hut naar hut waarbij na een actieve dag de houtkachel lekker aankan. Bij Surviking kan het allemaal!

Onze professionals staan voor je klaar voor de ultieme reisbeleving, ben jij er ook klaar voor?

 

Sneeuwschoenwandelen in Noorwegen - Surviking-1

Wat kun je verwachten?

  De natuur op jouw manier ontdekken

Bij Surviking kun je op jouw eigen tempo en interesses de natuur ontdekken. Iedereen kan en mag dat op z'n eigen manier beleven. Natuurbeleving staat bij ons hoog in het vaandel. Weet jij van welk dier de sporen zijn die we tegenkomen?

  Navigeren met Kaart en Kompas

We laten jou, als je dat wilt, zelf Navigeren en Oriënteren met kaart en kompas om je weg te vinden door de wildernis. Verdwalen doen we niet en we zorgen altijd dat we 'on track' blijven.

  Een kop koffie/lunch op de meest adembenemende plekken 

We proberen altijd de mooiste plekken te vinden voor onze kleine pauze's (Fika) met een bakje koffie/thee of de lunch. Niets is mooier dan heerlijk genieten van de natuur en het uitzicht tijdens een break.

  Wakker worden op unieke plekken 

Wildkamperen met onze tentjes doen we ook op de mooiste unieke plekken die we met elkaar weten te vinden. We houden van mooie uitzichten met zonsopkomsten en zonsondergangen en uiteraard moet er ook water in de buurt zijn.

  Tegelijkertijd jouw survival skills leren 

Tijdens onze reizen wordt je begeleid door een Wilderness Guide, hij of zij leert jouw de kneepjes van het Survivallen. Vuur maken, water filteren, navigeren, het komt allemaal voorbij.

Een impressie van Sneeuwschoenwandelen in Noorwegen

 

Benodigdheden

 • Juiste kleding en/of uitrusting
 • Reisdocumenten
 • Reisverzekering
 • Goede conditie
 • Goed humeur

Bij de reizen kun je aanvullend een geschikt Surviking Uitrusting Pakket huren. Tevens beschikt Surviking over een eigen Pro Shop waarbij je advies krijgt van de professionals voor de juiste kleding en uitrusting.

Veelgestelde vragen over Sneeuwschoenwandelen in Noorwegen

De beste maanden voor sneeuwschoenwandelen in Noorwegen zijn Februari en Maart. Dan ligt er volop sneeuw en zijn de dagen al wat langer en het weer wat beter.
Uiteraard kan het in principe altijd als er voldoende sneeuw ligt, maar met kortere dagen en extreme omstandigheden kan het minder aangenaam zijn.

Onze 'routes' zijn met zorg uitgezet door onze professionals. We volgen dan ook niet altijd paden of routes die als zodanig zijn gemarkeerd. Het mooie aan sneeuwschoenwandelen is dat je je eigen pad kunt kiezen en vrijwel overal kunt komen.

Voor het sneeuwschoenwandelen in Noorwegen zijn er geen specifieke regels of voorschriften. Uiteraard zijn er wel voorschriften om je te bewegen in de bergen, daar zul je je dan ook aan moeten conformeren.

Bij sneeuwschoenwandelen hoort sneeuw, veel sneeuw, dus dat kun je dan ook verwachten. In Februari en Maart is het weer over het algemeen vriendelijker met temperaturen net iets onder 0 overdag en in de nachten matige vorst. Let wel, het is en blijft Scandinavië dus ook het weer kan snel omslaan en extreem zijn.

Voor sneeuwschoenwandelen is in principe geen ervaring vereist. Wel heb je een prima tot goede condities nodig. Sneeuwschoenwandelen kan zwaar zijn, zeker in de verse sneeuw met een rugzak op je rug. Zorg dat je conditie in orde is. Je ontvangt van ons een informatiebrochure met daarin tips en adviezen over de fysieke voorbereiding.

Onze Survikings delen voor een unieke ervaring

Onze professionals gaan jaarlijks zelf op trektocht en stellen de reizen met passie samen.
Ze delen graag hun kennis!

Bekijk kennisbank ▶️