Winterkamperen

Altijd al willen Winterkamperen in Noorwegen, Zweden of Finland? Kamperen in een tent bij temperaturen ver onder 0 is magisch! Met de juiste uitrusting, kennis & kunde is dit ook heel goed te doen. De professionals van Surviking nemen je mee op de mooiste hiking Trektochten, Expedities en wildernistrekkings door NoorwegenZweden & Finland. Op onze Trektochten of Expedities naar Scandinavië staat de ultieme natuurbeleving op nummer 1. Unieke uitzichten, Wildkamperen, Vuur maken en Navigeren. Alles wat je verwacht bij een Survival Trektocht of Expeditie komt aan bod!

✅ Laagdrempelige manier van avontuur!

✅ Optimale Natuurbeleving

✅ Unieke reizen door wildernisgebieden

✅ Leuke en uitdagende fysiek prikkel

✅ Professionele begeleiding door WGA & IML Guides

✅ Huur de juiste uitrusting bij Surviking

Waarom mee op een Winterkampeerreis in Scandinavië?

Al onze Hiking Trektochten, Wildernistrekkings & Expedities zijn met zorg samengesteld en worden begeleid door geacrrediteerde professionals die opgeleid zijn om met kleine groepen zich te verplaatsen door de Noordelijke Wildernis.

Lees hier meer in onze BLOG over Winterkamperen.

Winterkamperen - Surviking

Wat kun je verwachten tijdens een Winterkampeerreis?

Een Winterkampeerreis in Noorwegen, Zweden of Finland is een ware belevenis, er gebeurt van alles! We ontdekken de natuur op onze eigen manier. Surviking zit niet vast aan de gebaande paden dus indien mogelijk kiezen we ons eigen pad. We laten jouw navigeren met Kaart en Kompas om de route te vinden naar de volgende hut of bivaklocatie. Onderweg stoppen we voor een bakje koffie of een lekkere lunch en uiteraard om even te genieten van de mooie uitzichten. Bij Surviking houden we van natuur en natuurbeleving staat bij ons hoog in het vaandel. We laten je dan ook de mooiste plekken zien uit de regio en delen onze kennis, die wij als Wilderness Guides hebben, graag met jou. Flora en Fauna, Geologie, Survival & Bushcraft skills, van alles komt voorbij!

Kleine impressie van onze Winter Survival Trektocht in Noorwegen

 

Winterkamperen tijdens een Trektocht of Expeditie in Scandinavië?

Wil jij graag Winterkamperen op de Trektocht of Expeditie van je leven waarbij natuurbeleving op nummer 1 staat? Ga dan mee met deze professionals en ambassadeurs van de natuur op bijvoorbeeld de Winter Survival Trektocht in Noorwegen of de Toerlanglauf Winter Experience in Zweden. Welke reis je ook maakt, samen zorgen we voor reis om nooit te vergeten!

Je kunt ook altijd een afspraak maken met de pro’s in de Surviking Pro Shop voor vrijblijvend advies.

Team Surviking staat voor je klaar!

Neem contact op

Veel gestelde vragen over onze reizen

Het gebeurt niet vaak dat we niet voldoende deelnemers hebben voor een reis, maar mocht het onverhoopt toch zo zijn, dan annuleren we de reis en krijg je de (aan)betaling volledig teruggestort vanuit STO-Garant. Ook ontvang je dan een formele annulering vanuit Surviking. We zullen ons best doen om de reis doorgang te laten vinden en in het geval van een annulering dit ca. 4-6 weken van te voren te laten weten.

De reis ernaartoe is vaak zelf goed te organiseren en je bent dan ook zelf verantwoordelijk voor de heen- en terugreis. In de infromatiebrochure wordt aangegeven per reis hoe het beste er naartoe te reizen, of in de FAQ van de reis zelf.

De betalingen van onze reizen lopen via STO-garant. Ons platform is middels een API-koppeling verbonden met STO-Garant. Je ontvangt na het boeken een uitnodiging tot het accepteren van de transactie en vervolgens een uitnodiging toe (aan)betaling, 30% van de reissom. Het resterende bedrag, 70% van de reissom, betaal je ca. 4 weken voor aanvang van de reis. Je ontvangt dan opnieuw een mail vanuit STO-garant met een uitnodiging tot betaling.

Surviking is gespecialiseerd in het verhuren van de juiste materialen voor al onze avonturen en die van anderen. Voor deze reis hebben we een uitrustingspakket samengesteld die past bij deze reis met de juiste materialen. Je kunt bij de Surviking Pro Shop ook alle items los huren en/of kopen. Wij helpen je graag bij het maken van de voor jouw juiste keuze. Je kunt altijd gratis een 1 op 1 afspraak maken in onze Pro Shop of even contact met ons opnemen.

 

Bekijk hier alle verhuur items

In principe is ervaring niet vereist. Zorg in ieder geval dat je voldoende fit bent en je spieren en pezen getraind zijn aan de fysieke belasting mn. in de benen, enkels en knieën. Met sterren wordt aangegeven hoe zwaar het fysiek en mentaal is vanuit onze perspectief. Na het boeken ontvang je van ons een fysiek voorbereidingsblad met handvatten over hoe je fysiek voor te bereiden.

Fitheid is belangrijk, maar dat is eigenlijk voor alles zo. Om onze reizen prima aan te kunnen is het belangrijk dat jouw fysieke- maar ook jouw mentale weerbaarheid op voldoende niveau is. Het kan bijv. slecht weer zijn en oncomfortabelheden vragen om mentale weerbaarheid. Het wandelen in bergachtig terrein is lastig te trainen in Nederland. Bij het boeken ontvang je van ons een fysiek voorbereidingsblad met handvatten over hoe je fysiek voor te bereiden. Ook werken wij samen met Rayu om deelnemers klaar te stomen, fysiek en mentaal voor dit soort reizen. 

Wij vinden dat je zeker 3 dagen achter elkaar door heuvelachtig terrein een afstand van 15-20km moet kunnen lopen met een rugzak van 15kg zonder fysieke problemen. Blaren en kleine pijntjes horen er een beetje bij. Twijfel je over je eigen fitheid? Neem dan even contact met ons op.

Surviking kan je helpen en adviseren in de fysieke en mentale voorbereiding van deze reis. We organiseren een Start to Hike Weekend of zelfs een complete Start to Hike Academy waarin we je van scratch af aan meenemen om te leren hiken. We kunnen tevens de hulp van Rayu inroepen. Zij is gespecialiseerd om mensen d.m.v. 1 op 1 persoonlijke begeleiding fysiek en mentaal voor te bereiden op de reizen van Surviking.

 

Leeftijd vinden wij niet zo heel belangrijk, wel is het zo dat een deelnemer in principe minimaal 18 jaar moet zijn voor onze reizen. Bij jonger is het altijd onder supervisie van een volwassene. Zorg dat je voldoende fit bent, dat is vaak belangrijker dan enkel en alleen de leeftijd opzicht. Er gaan mensen mee van 18 t/m 65 jaar oud.

Bij het boeken van de reis kun je je medische relevante zaken meegeven. Allergiëen zijn daar een voorbeeld van. We zullen dan met het samenstellen van het voedselpakket rekening houden met jouw allergiëen. Bij twijfel over hoe te handelen, nemen we voor de zekerheid even contact met je op. Onze voedselpakketten zijn van Adventure Food en middels de bijbehorende allergiekaart, kunnen we de juiste maaltijden voor je kiezen. Daarnaast kunnen we ook kiezen voor een ander merk, met andere ingrediënten.

Zeker, dat vinden we zelfs erg leuk! Neem even contact op via ons contact formulier of onze whatsapp button om een afspraak met ons te maken. Je bent van harte welkom!

Neem contact op