Herfst Survival Trektocht

Noorwegen Blefjell
v.a. € 895,00 Wat is inbegrepen?

Een geweldige meerdaagse Hiking & Survival Trektocht door de ongerepte wildernis van Noorwegen

waarbij je teruggaat naar de basis, naar de natuur! Wij nemen jou mee op een geweldige survival trektocht door het prachtige Noorwegen. In deze 6 daagse trektocht laten wij jou een prachtig stukje natuur van Noorwegen zien. Van uitgestrekte Taigabossen tot aan bergmeertjes op de Toendra met unieke vergezichten. Tijdens deze unieke meerdaagse trektocht door de weidse Noorse natuur leren wij jou op een laagdrempelige manier de basics over Hiken & Survivallen. Je slaapplek klaarzetten op een plek met prachtig uitzicht, vuur maken en water filteren voor je avondeten! Dit, en nog veel andere essentiële vaardigheden komen aan bod op deze reis! Wij leren je niet alleen hoe het werkt, maar laten jou het vooral ook zelf doen en ervaren.

Op deze geweldige reis wordt je begeleid door een 2 ervaren Guides. Naast de skills om te overleven in de Noordelijke wildernis beschikt een WGA wildernisgids of International Mountainleader ook over een flinke dosis kennis over de natuur in Noorwegen. Misschien komen de kudde wilde Rendieren tegen, of zien we een Eland! Het zou zomaar kunnen tijdens deze unieke wildernis trektocht!

Herfst Survival Trektocht foto 1

Wat gaan we doen?

We hiken met een rugzak op de rug van ca. 65 liter en tussen de 15-20kg. Vanuit het Zuiden maken we hoogte het gebied in en zullen deels de trails volgen, maar zeker ook de paden verlaten! We trekken Noordwaarts en beginnen met een essentiële skill, het maken van vuur! Dat begint al vanaf de start met het verzamelen van het juiste materiaal. We overnachten in geschikte en windvaste lichtgewicht Trekkerstentjes van Bergans of Norway of in je eigen geschikte tent. Alles wat we deze week nodig hebben zit in onze rugzak,  behalve water, want dat is in de Noorse natuur genoeg te vinden. Eten nemen we mee in gevriesdroogde vorm waarbij we alleen met heet water de maaltijden kunnen bereiden. We gaan navigerend op Kaart en Kompas over de Toendra en de bergen op zoek naar onze volgende bivakplek. We lopen tussen de 8-12 km per dag, en dat is in dit terrein een behoorlijke uitdaging. De totale afstand die we deze week afleggen zal ca. 60 km zijn. We starten en sluiten deze week af met een ‘Outdoor Cooking’ op ons Basecamp, een prachtige camping met ene fantastisch uitzicht! Op het Basecamp slaap je de eerste- en de laatste nacht in een traditionele Noorse Cabin, zo ben je goed uitgerust voordat de reis begint en voordat je weer naar huis vertrekt.

Ideaal als voorbereiding op deze reis is:
Start to Hike Weekend

Herfst Survival Trektocht foto 2

Wat komt er zoal aan bod?

 • Hiken & backpacken door de Scandinavische natuur
 • Uitrustingskeuze
 • Wildkamperen
 • Vuur maken
 • Water drinkbaar maken
 • Oriënteren en Navigeren
 • Natuurbeleving
 • Outdoor cooking

Wanneer staat deze reis gepland?

21-9-2024 t/m 28-9-2024
€ 895,00
Herfst
Nog 10 van de 10 plekken beschikbaar

Staat er geen reis tussen voor de datum dat jij graag weg zou willen?
Bekijk onze kalender met alle geplande reizen

Garantie

Dit aanbod valt onder de garantie van STO Garant. U kunt de voorwaarden van deze garantieregeling vinden op de website van STO Garant (www.sto-garant.nl/downloads). 

Garantie

Trees for All

Met jouw boeking doneer je 2 bomen op projecten van Trees for All in Nederland en het Buitenland.

Garantie

Waar vindt de reis plaats?

Noorwegen
Blefjell

Hoe zwaar is deze reis?

Mentale fitheid

Fysieke fitheid

Herfst Survival Trektocht foto 2

Foto's van eerdere reizen

Herfst Survival Trektocht

Wat zit er bij deze reis inbegrepen?

 • Professionele begeleiding
 • Voedselpakket
 • Outdoor cooking
 • Informatieavond
 • Informatie fysieke voorbereiding
 • 2 overnachtingen in Noorse blokhut
 • Transfers 
 • Materiaal om te koken
 • Foto’s en video van de tocht
 • Live tracking voor thuisblijvers
 • Reisgarantie via het STO garant
 • Surviking Whatsappgroep
 • Surviking Dropbox
 • 2 bomen planten bij Trees for All
Herfst Survival Trektocht

Wat zit er in het Survival Uitrusting Pakket?

*Al deze items zijn ook los te koop en/of te huur bij Surviking in de Pro Shop en wij werken alleen met top notch materialen die geschikt zijn voor deze omstandigheden.

De kosten voor dit pakket in bruikleen zijn € 125,00
(wordt apart gefactureerd voor vertrek)

Wat vinden onze klanten van onze reizen?

 

Veel gestelde vragen over deze reis

De reis ernaartoe is goed zelf te organiseren en je bent dan ook zelf verantwoordelijk voor de heen- en terugreis.

Je kunt met de auto reizen via Denemarken, Zweden en Noorwegen, dit zijn echter veel kilometers. De keuze voor een veerdienst ligt voor de hand. Voor deze reis zijn de volgende veerdiensten aan te raden: 

Emden (D) <==> Kristiansand (NO) - Holland Norway Lines

Hirtshals (DK) <==> Larvik (NO) - Color Line

Hirtshals (DK) <==> Lanegsund (NO) - Fjord Line

Kiel (D) <==> Oslo (NO) - Color Line

Uiteraard is vliegen ook een optie in combinatie met het OV. Voor deze reis is het het handigst als je vliegt op Oslo Gardermoen Airport en het OV neemt naar Notodden Skysstasjon, Hier wordt je opgepikt met de Surviking 4x4 Van. Zorg dat je op Zaterdag in de namiddag aankomt in Notodden. Wij zorgen ook dat je de week erop, op Zaterdag weer op tijd terug in Notodden bent zodat je in de namiddag weer naar huis kunt vliegen.

De betaling van deze reis loopt via STO-garant. Ons platform is middels een API-koppeling verbonden met STO-Garant. Je ontvangt na het boeken een uitnodiging tot het accepteren van de transactie en vervolgens een uitnodiging toe (aan)betaling, 30% van de reissom. Het resterende bedrag, 70% van de reissom, betaal je ca. 4 weken voor aanvang van de reis. Je ontvangt dan opnieuw een mail vanuit STO-garant met een uitnodiging tot betaling.

Surviking is gespecialiseerd in het verhuren van de juiste materialen voor al onze avonturen en die van anderen. Voor deze reis hebben we een uitrustingspakket samengesteld die past bij deze reis met de juiste materialen. Je kunt bij de Surviking Pro Shop ook alle items los huren en/of kopen. Wij helpen je graag bij het maken van de voor jouw juiste keuze. Je kunt altijd gratis een 1 op 1 afspraak maken in onze Pro Shop of even contact met ons opnemen.

https://www.surviking.nl/pro/verhuur

Hike ervaring is in principe niet nodig, dat ga je opdoen tijdens deze reis. Zorg wel dat je voldoende fit bent en je spieren en pezen getraind zijn aan de fysieke belasting mn. in de benen, enkels en knieën. We hebben als ideale voorbereiding het Start to Hike Weekend in Nederland waarbij we je de basics meegeven die horen bij het hiken en hier kun je ook je fysieke belastbaarheid testen en trainen. Na het boeken ontvang je van ons een fysiek voorbereidingsblad met handvatten over hoe je fysiek voor te bereiden.

Fitheid is belangrijk, maar dat is eigenlijk voor alles zo. Om deze reis prima aan te kunnen is het belangrijk dat jouw fysieke- maar ook jouw mentale weerbaarheid op voldoende niveau is. Het kan bijv. slecht weer zijn en oncomfortabelheden vragen om mentale weerbaarheid. Het wandelen in bergachtig terrein is lastig te trainen in Nederland. Bij het boeken ontvang je van ons een fysiek voorbereidingsblad met handvatten over hoe je fysiek voor te bereiden. Ook werken wij samen met Rayu om deelnemers klaar te stomen, fysiek en mentaal voor dit soort reizen. 

Wij vinden dat je zeker 3 dagen achter elkaar door heuvelachtig terrein een afstand van 15-20km moet kunnen lopen met een rugzak van 15kg zonder fysieke problemen. Blaren en kleine pijntjes horen er een beetje bij. Twijfel je over je eigen fitheid? Neem dan even contact met ons op.

Surviking kan je helpen en adviseren in de fysieke en mentale voorbereiding van deze reis. We organiseren een Start to Hike Weekend of zelfs een complete Start to Hike Academy waarin we je van scratch af aan meenemen om te leren hiken. We kunnen tevens de hulp van Rayu inroepen. Zij is gespecialiseerd om mensen d.m.v. 1 op 1 persoonlijke begeleiding fysiek en mentaal voor te bereiden op de reizen van Surviking.

Leeftijd vinden wij niet zo heel belangrijk, wel is het zo dat een deelnemer in principe minimaal 18 jaar moet zijn voor onze reizen. Bij jonger is het altijd onder supervisie van een volwassene. Zorg dat je voldoende fit bent, dat is vaak belangrijker dan enkel en alleen de leeftijd opzicht. Er gaan mensen mee van 18 t/m 65 jaar oud.

Bij het boeken van de reis kun je je medische relevante zaken meegeven. Allergiëen zijn daar een voorbeeld van. We zullen dan met het samenstellen van het voedselpakket rekening houden met jouw allergiëen. Bij twijfel over hoe te handelen, nemen we voor de zekerheid even contact met je op. Onze voedselpakketten zijn van Adventure Food en middels de bijbehorende allergiekaart, kunnen we de juiste maaltijden voor je kiezen. Daarnaast kunnen we ook kiezen voor een ander merk, met andere ingrediënten.

Zeker, dat vinden we zelfs erg leuk! Neem even contact op via ons contact formulier of onze whatsapp button om een afspraak met ons te maken. Je bent van harte welkom!

https://www.surviking.nl/contact/contactgegevens

Het gebeurt niet vaak dat we niet voldoende deelnemers hebben voor een reis, maar mocht het onverhoopt toch zo zijn, dan annuleren we de reis en krijg je de (aan)betaling volledig teruggestort vanuit STO-Garant. Ook ontvang je dan een formele annulering vanuit Surviking. We zullen ons best doen om de reis doorgang te laten vinden en in het geval van een annulering dit ca. 4-6 weken van te voren te laten weten.