Herfst Expeditie Trektocht Sarek | Zweden

Een geweldige Hiking & Survival Trektocht door het laatste stukje wildernis van Europa, Sarek

waarbij genieten op nummer 1 staat. Wij nemen jou mee op een geweldige survival trektocht door het prachtige Sarek in Zweden. In deze 8 daagse trektocht laten wij jou misschien wel het laatste stukje wildernis van Europa zien. Van uitgestrekte valleien  met hoge pieken tot aan bergmeertjes in de Toendra met unieke uitzichten. Tijdens deze unieke trektocht door de weidse Zweedse natuur leren wij jou next level hiken & survivallen. Je tent neerzetten op een super vette plek met een adembenemend uitzicht, vuur maken en water filteren voor je avondeten! Dit, en nog veel meer gave onderwerpen komen aan bod in deze week! Wij vertellen niet alleen hoe jij dat zou kunnen doen maar laten het jou vooral ook zelf doen. Dit alles boven de poolcirkel in het fantastische Nationaal Park Sarek.

In deze geweldige week wordt jij begeleidt door 2 ervaren WGA wildernisgidsen. Naast de skills om te overleven in de Noordelijke wildernis beschikt een WGA wildernisgids ook over een flinke dosis kennis over de natuur in Zweden. Misschien zie je wel een sneeuwhoen of kom je een rendier tegen? Het kan allemaal zomaar tijdens deze trektocht!

Let op! Deze pagina is nog onder constructie

Wat gaan we doen?

We verplaatsen ons te voet met een rugzak op de rug en zullen vanuit het Zuiden richting het Noorden lopen. We overnachten buiten in de natuur in een lichtgewicht trekkerstentje. We komen geen bevoorradingspunt tegen en dienen daarom onze uitrusting en voedsel zelf mee te dragen. Water is er in de natuur genoeg te vinden. De afstand die we deze week afleggen zal ca. 100 km zijn.

Onderwerpen die tijdens de expeditie trektocht aan bod komen:

  • Hiken & backpacken door de Scandinavische natuur
  • Uitrustingskeuze
  • Wildkamperen
  • Vuur maken
  • Water drinkbaar maken
  • Oriënteren en Navigeren
  • Natuurbeleving
  • Outdoor cooking

Wanneer is deze expeditie trektocht?

Augustus 2021

Waar is deze trektocht?

We gaan naar Sarek Nationaal Park in Noord Lapland, Zweden. Je vindt hier misschien wel het meeste uitgestrekte stuk wildernis van Europa.. De exacte locatie van ons basecamp en de route die we af gaan leggen krijg je natuurlijk van ons nadat je je hebt ingeschreven.


Bekijk onderstaande video van Stefan Rieger voor een impressie van het gebied.

Film by Stefan Rieger | YouTube

Dit aanbod valt onder de garantie van STO Garant. U kunt de voorwaarden van deze garantieregeling vinden op de website van STO Garant (www.sto-garant.nl/downloads). 

Language »
Chat openen
1
Hi, kunnen wij je ergens mee helpen? Stuur ons gerust een appje!